Natuurlijk Tsjechie

Vakantie naar Tsjechie bij Tsjechoreizen.nl

Boekingstip!

Tsjechoreizen is al jaren hét reisbureau met reizen naar Tsjechie. Bekijk het complete reisaanbod op Tsjechoreizen.nl.

Bekijk de prachtige foto's van Tsjechie
home » activiteiten » zomeractiviteiten

Zomeractiviteiten in Tjechie

Tsjechie is het land van ongekende buitensportmogelijkheden, vooral als je liefhebber bent van uitgestrekte bossen, grillige canyons en massieve rotswanden. En die zijn er genoeg in Tsjechie. Niet alleen voor natuurliefhebbers is Tsjechie een prachtig land om te bezoeken.

Wandelen

Vooral in het noorden van Tsjechie heb je veel verschillende leuke activiteiten. Deze streek noemt men niet voor niets het 'Boheemse Paradijs'. Er zijn tientallen, zo niet honderden, natuurlijke rotspilaren van 25 tot wel 80 meter hoog waar je de loodrechte weg naar de top kunt beklimmen, maar waarvandaan je natuurlijk ook weer kunt abseilen.

Kanoen

Je kunt in Tsjechie ook mooie druipsteengrotten verkennen, meerdaagse survival tochten maken en vissen. Er zijn in Nederland meerdere reisbureau's die actieve reizen in het pakket hebben. Daarnaast heb je in Tsjechie zelf ook een hoop touroperators die actieve uitstapjes aanbieden, de meesten hebben een eigen website, waar je alle mogelijke activiteiten kunt nagaan. De wintersport is samen met (actief) wandelen de meest beoefende sport in Tsjechie. Zie hiervoor de pagina over wintersport in Tsjechie.

Klimmen

In Tsjechie kun je vooral in de zomer ook op veel plekken 'Bobsleeën' of rodelen. In de meeste bekende dorpen kom je wel een rodelbaan tegen. Hier kun je dan op een soort sleetje met rem van een ijzeren baan met diverse bochten af. Een ritje van een rodelbaan kost meestal een paar euro per rit. Ook is het vaak mogelijk om bij de ingang een 5 (of meer) rittenkaart te kopen.

Rodelen