Natuurlijk Tsjechie

Wintersport Tsjechoreizen 1

Wintersport!

Wintersport vakanties naar Tsjechie via dé specialist Tsjecho Reizen. Bekijk het complete reisaanbod op Tsjechoreizen.nl.

Bekijk de prachtige foto's van Tsjechie
home » activiteiten » winteractiviteiten » wintersport

Wintersport in Tsjechie

Wintersport in Tsjechië is al jaren flink in opkomst. In Tsjechie is de wintersport nog betaalbaar. Natuurlijk, je kunt hier niet dezelfde honderden kilometers pistes verwachten als in de grote skigebieden in Frankrijk en Oostenrijk, maar de kleinschaligheid, gemoedelijkheid, de mooie natuur, het lekkere eten en niet te vergeten de lage prijzen maken dit meer dan goed. Tsjechie kent al decennia lang een reputatie op wintersportgebied. Je kunt er naast skiën, ook prima langlaufen op de vele kilometerslange bergruggen. Wintersport in Tsjechie is nog niet helemaal 100% vergelijkbaar met wintersport in landen als Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland; het ontwikkeld zich echter wel in rap tempo tot een zeer populaire plek om te skieën.

Wintersport in Tsjechie 1

De meest bekende skigebieden liggen in het Reuzengebergte (Krkonose): Harrachov (4 skipisten; 2 stoeltjesliften;1 sleeplift), Spindleruv Mlyn (18 skipisten; 4 stoeltjesliften;18 sleepliften) en Pec pod Snezkou (11 skipisten; 1 stoeltjeslift; 13 sleepliften). In Harrachov wordt bovendien de jaarlijks terugkerende internationale skischanswedstrijden gehouden. Dat er steeds meer wordt geïnvesteerd in het lokken van meer skiers blijkt uit de aanleg van een splinternieuwe stoeltjeslift en drie extra skischansen in 2005.

Wintersport in Tsjechie 2

Andere, minder bekende, skigebieden in het Reuzengebergte zijn: Rokytnice nad Jizerou (12 skipisten; 1 stoeltjeslift;12 sleepliften), Janske Lazne, Vitkovice. Vrchlabi, Benecko, Mala Upa. Wanneer je 's winters naar het Ertsgebergte (Krusne hory) gaat kun je ook gerust de ski's meenemen. Hier liggen, vlak over de Duitse grens (700 km vanaf Nederland) een paar kleinere skigebieden: Klinovec (9 skipisten; 9 skiliften), Bozi Dar (8 skipisten; 9 skiliften; snowboardpark), Jachymov, Kovarska, Kraslice, Pernink, Abertamy en Bublava (5 skipisten; 4 skiliften; snowboardpark).

Wintersport in Tsjechie 3

In het zuiden van Tsjechie (vlak bij de Oostenrijkse grens) kunnen beginnende skiërs zich ook prima vermaken in het Boheemse woud (Sumava). Deze skigebieden zijn echter niet groot. Om er een paar te noemen: Zelezna Ruda, Spicak, Zadov- Churanov, Kramolin (vlak bij het bekende Lipnomeer).

Wintersport in Tsjechie 4

Met ingang van seizoen 2006/2007 is er één SKIPAS verkrijgbaar voor de skigebieden Harrachov, Rokytnice nad Jizerou, Pasky nad Jizerou, Rejdice en Prichovice onder de naam SKIREGION.CZ. Het gebied biedt dan het grootste aantal stoeltjes- en sleepliften in Tsjechie:

6 stoeltjesliften en 36 sleepliften, het totaal aantal pisten is 40,5 km en er is ca. 200 km langlaufloipen.

Een 6-daagse skipas voor volwassenen kost voor het hoogseizoen 2012 ca. € 120,- en voor kinderen ca. € 108,-. Bonus voor wie een meerdaagse skipas voor het hele gebied koopt: avondskiën is GRATIS.

SKIREGION Wintersportgebied Tsjechie