Natuurlijk Tsjechie

Vakantie naar Tsjechie bij Tsjechoreizen.nl

Boekingstip!

Tsjechoreizen is al jaren hét reisbureau met reizen naar Tsjechie. Bekijk het complete reisaanbod op Tsjechoreizen.nl.

Bekijk de prachtige foto's van Tsjechie
home » streken » zuid bohemen

Zuid Bohemen

In het zuiden van Tsjechie, grenzend aan zuidoost Duitsland en noordwest Oostenrijk ligt het waterrijke Zuid Bohemen. Hier ligt ook het Boheemse woud (Sumava) en het oerwoud 'Boubin'. Behalve bossen, velden, rivieren, zo'n ca 5000 meren, heuvels en bergen is een van de grootste trekpleister het ca. 50 km lange en 16 km (op sommige plaatsen) brede Lipnomeer.

Lipnomeer

Een geweldige aanrader is het door de UNESCO beschermde stadje Cesky Krumlov. Toen ik daar voor het eerst liep viel ik van de ene in de andere verbazing. Het leek net een middeleeuws sprookje, terug in de tijd. Daarnaast is er nog Ceske Budejovice, waar het Budweiserbier gebrouwen wordt, zeer de moeite van een bezoekje waard. Trebon ligt iets meer naar het oosten en staat ook op de UNESCO-natuurfondslijst, het is een historisch kuurstadje.

Cesky Krumlov

In Jindrichuv Hradec is een prachtig 13e eeuw's in renaissancestijl gebouwd kasteel te bewonderen. Bechyne is bekend als revalidatiecentrum en als kuuroord voor reumapatienten. Het oude centrum van Tabor, opgericht in 1420 door de Hussieten, valt geheel onder monumentenzorg. In Zuid Bohemen zijn veel kastelen met prachtige bijbehorende parken te bewonderen, ik noem er een paar: Hluboka, Orlik, Cervena Lhota, Kratochvile.

Hluboka kasteel

Liefhebbers van ruines kunnen terecht in Divci Kamen (10 km ten noorden van Cesky Krumlov, Dobronice (6 km ten noorden van Bechyne), Kozi Hradek (5,5 km van Tabor) en Selmberk (17 km ten noordoosten van Tabor).

Streken Tsjechie