Natuurlijk Tsjechie

Vakantie naar Tsjechie bij Tsjechoreizen.nl

Boekingstip!

Tsjechoreizen is al jaren hét reisbureau met reizen naar Tsjechie. Bekijk het complete reisaanbod op Tsjechoreizen.nl.

Bekijk de prachtige foto's van Tsjechie
home » streken » west bohemen

West Bohemen

Pal over de grens met Duitsland begint het West-Boheemse gebied waar het geneeskrachtige water dat vanuit het Ertsgebergte de heuvels afsijpelt een heilzame werking zou hebben op lichaam en geest. Hier zijn dan ook vele historische kuuroorden te vinden. Een paar beroemde namen: Karlovy Vary, Marianske Lazne, Jachymov, Frantiskovy Lazne.

Sneeuw bij Jachymov

Karlovy Vary (Karlsbad op z'n Duits) is het grootste, duurste en beroemdste kuuroord, waar alles in het teken van het kuren staat. De beroemde heilbronnen liggen verspreid over het stadje. Er zijn prachtige badpaviljoenen, een promenade galerij, heel veel leuke terrasjes, een theater en een museum voor glas en porselein. Je kunt er uren slenteren, winkeltjes kijken waar vooral veel souvenirs te koop zijn. Heb je daar geen zin in? Ook goed: Karlovy Vary heeft ook een 18-holes golfcourt. Er worden jaarlijks diverse festivals georganiseerd, zoals het internationale filmfestival en muziekfestivals.

Karlsbad

Marianske Lazne (Marienbad) is ook een prachtig en bekend kuuroord. Het ligt in een bosrijke omgeving en heeft een aantal mooi aangelegde parken. Het eerste sanatorium werd in 1805 opgericht. Jachymov is ook een bekend kuuroord, waar Madame Curie haar beroemde uraniumkuren aanbood.

Marienbad

Eén van de beroemdste plaatsen in West Bohemen is uiteraard Plzen, waar de beroemde brouwerij staat van het bekende biermerk Pilsner Urquell. Pils is overigens Tsjechie's nationale drank, het wordt op meerdere plaatsen gebrouwen en kost bijna niets.

Streken Tsjechie