Natuurlijk Tsjechie

Vakantie naar Tsjechie bij Tsjechoreizen.nl

Boekingstip!

Tsjechoreizen is al jaren hét reisbureau met reizen naar Tsjechie. Bekijk het complete reisaanbod op Tsjechoreizen.nl.

Bekijk de prachtige foto's van Tsjechie
home » streken » noord bohemen

Noord Bohemen

Een gedeelte van deze streek, dat ten noorden van Praag ligt, wordt ook wel Tsjechisch Paradijs of het Boheemse Paradijs (Cesky raj) genoemd en heeft vele aantrekkelijke bezienswaardigheden. Hier komen de rivieren Elbe, Moldau, Jizera en Berounka bijeen en dat maakt het tot een interessant gebied voor watersportliefhebbers.

Prachov rotsformaties in Cesky Raj

In het westen ligt een werkelijk prachtig natuurgebied, dat wel Tsjechisch Zwitserland wordt genoemd. Wijnstreken vind je in de omgeving van Melnik, zandsteenformaties zijn te vinden tussen Jablonec nad Nisou (glaswerk en bijouteriemuseum) en Jicin en een prachtig bebost natuurgebied waar het prachtige Jezerski laaggebergte overgaat in het heuvelachtige Luzickegebergte. Verder is er nog het aantrekkelijke Machovo recreatiemeer waar vanwege de mooie zandstrandjes zomers veel toeristen op af komen. Verder zijn er in deze streek ook veel middeleeuwse kastelen, burchten en kloosters.

Machovo recreatiemeer

Grootste stad van deze streek is Liberec (waar traditionele textielindustrie, jaarbeurzen, botanische tuin, dierentuin en een kabelbaan naar de top van de berg Jested te vinden zijn). Een van de mooiste attracties van deze streek zijn de Prachov rotsformaties (Prachovske skaly) met een totale oppervlakte van zo'n 187 ha.

Streken Tsjechie