Natuurlijk Tsjechie

Vakantie naar Tsjechie bij Tsjechoreizen.nl

Boekingstip!

Tsjechoreizen is al jaren hét reisbureau met reizen naar Tsjechie. Bekijk het complete reisaanbod op Tsjechoreizen.nl.

Bekijk de prachtige foto's van Tsjechie
home » streken » boheems moravisch hoogland en moravie

Boheems Moravisch Hoogland (Moravie)

Ook dit gebied, wat circa 50 km ten oosten van Praag begint, is rijk aan bossen en fraaie natuur. Omdat het zo centraal ligt is het een ideale uitvalsbasis om uitstapjes te maken naar het ruige Adelaarsgebergte, het mooie Jesenikengebergte, het Byskydengebergte (in noordoostelijke richting) of naar het zuiden van Moravie dat is vooral bekend is als wijnstreek (al vanaf de 10e eeuw).

Adelaarsgebergte

In Zuid-Moravie trekt de historische stad Brno de aandacht, maar ook het unieke miniatuurstadje Telc, Kromeriz, Mikulov, Valtice, Vranov en Lednice zijn een bezoek meer dan waard. Ten noorden van Brno ligt het schitterend natuurgebied Karst, met wel 400 grotere en kleinere grotten, vele druipsteenformaties en ondergrondse riviertjes.

Telc

De hoogste berg van het Jesenikengebergte is de Praded (1492 m). Ook zijn er een aantal fraaie kuuroorden te vinden in Jeseniki, Karlova Studanka en Velke Losiny. Het is mij opgevallen dat hoe verder je in het oosten komt, des te meer de bevolking en de gebouwen zich nog dienen los te maken van een 'ijzeren gordijn' uitstraling.

Streken Tsjechie