Natuurlijk Tsjechie

Vakantie naar Tsjechie bij Tsjechoreizen.nl

Boekingstip!

Tsjechoreizen is al jaren hét reisbureau met reizen naar Tsjechie. Bekijk het complete reisaanbod op Tsjechoreizen.nl.

Bekijk de prachtige foto's van Tsjechie
home » steden & dorpen » trebon

Trebon

Tot het midden van de 15de eeuw was de streek rond Trebon nog een weinig aantrekkelijk moerasgebied. De rijke familie Rožmberk bracht daarin verandering door er reusachtige vijvers aan te leggen, waarin karpers werden gekweekt. Elk jaar in de herfst worden de vijvers met grote netten leeggehaald, een heel spektakel waar omheen altijd leuke festiviteiten worden georganiseerd en daarom ook veel belangstellende bezoekers trekt.

Trebon 1

Drie kilometer ten noorden van Trebon ligt de grootste visvijver van Tsjechië: 'Rozmberk' (490 ha) met een dam van 2,5 km lang. Zes kilometer verderop liggen de visvijvers 'Velký Tisý' (320 ha) en daarnaast 'Malý Tisý' (26 ha) die tezamen een beschermd watervogelreservaat vormen. Naast de visteelt is de bierbrouwerij het meest bekend. De brouwerij, uit 1379, produceert bier van het alom geliefde merk 'Regent'. Dit stadje is ook een bekend kuuroord. De geneeskrachtige eigenschappen van het plaatselijke veen zijn al eeuwenlang bekend, maar pas tegen het einde van de 19de eeuw ontstond in Trebon een kuuroord. De geneeskrachtige, zwavelhoudende modder die in de bossen ten zuiden van de stad wordt weggehaald zou goed zijn voor mensen met artritis en andere reumatische aandoeningen.

Trebon 2

Trebon heeft dan wel niet de uitstraling van Karlovy Vary of Marianske Lazne, maar straalt een zekere rust en klasse uit. Mensen die deze plaats bezoeken zullen door deze serene kalmte en statigheid aangenaam verrast zijn.