Natuurlijk Tsjechie

Vakantie naar Tsjechie bij Tsjechoreizen.nl

Boekingstip!

Tsjechoreizen is al jaren hét reisbureau met reizen naar Tsjechie. Bekijk het complete reisaanbod op Tsjechoreizen.nl.

Bekijk de prachtige foto's van Tsjechie

Telc

Telc valt ons helaas een beetje tegen, ook al staat dit plaatsje op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Als je de dag ervoor nog in Cesky Krumlov hebt rondgelopen is Telc wel charmant, maar erg klein. Niet veel meer dan een grote winkelstraat, met aan beide zijde van die leuke handwerkhuisjes met achter/onder de arcadebogen alsmaar winkeltjes en cafeetjes. Er was maar 1 pizzeria en 1 restaurant. Dat valt wat tegen voor zo'n beroemde stad(je).

Telc 1

Wat wel leuk was, was dat de Tsjechische televisie opname aan het maken was voor een TV film. Bij navraag bleek dat het om een sprookje ging. Het was leuk om de opnames te zien, iedereen liep in oude kleren rond, er reed een oude paard- en wagen en er stond ook een echte 'gangster' auto te wachten om in actie te komen. Helaas had de crue wel een leuk café met terrasje afgehuurd voor de opnames. Het ging er erg ongedwongen aan toe. Wij hadden in het begin niets door en gingen per abuis aan een leeg tafeltje op het terrasje zitten maar er kwam maar geen bediening. Toen ik binnen ging navragen kreeg ik te horen dat er vandaag geen echte klanten werden bediend omdat alles onderdeel uitmaakte van de opnames. Jammer voor ons, want het was op dat moment 29 graden en we waren wel toe aan een pilsje. Opeens betrok de lucht en binnen een paar minuten begon het vreselijk te regenen en onweren. Ik kon het bijna niet geloven want het was vlak daarvoor nog prachtig weer en snikheet. Het heeft een uur lang vreselijk gehoosd en het onweer was beestachtig. De temperatuur zakte misschien wel naar 14 graden. In ieder geval werd het heel koud. We hebben wel 1,5 uur moeten schuilen totdat we verder konden.

Telc 2

Inmiddels was het etenstijd, wij hadden behoorlijke honger gekregen en dus zochten we het enige restaurant van Telc op. Het was niet eens erg druk. In het restaurant was een klein waterballet ontstaan door de stortbuien en het duurde misschien wel daardoor heel lang voor we ons eten kregen.

Telc 3

Telc is een prima uitvalsbasis om de omgeving te verkennen of als je op doorreis bent. Het 1e hotel dat we tegen kwamen in Telc (vanaf Jindrichuv Hradec) kostte € 56 per nacht voor 2 personen incl. ontbijt. Het was een vrij nieuw en modern pand en had een mooie kamer maar wij vonden het te duur. Wij reden verder (je rijd om het centrum heen) en voordat we het wisten waren we Telc alweer bijna uit. Toen zagen we bij een gewoon huis aan de doorgaande weg een bordje met kamer te huur. Toen we aanbelden deed een meneer open die ons in netjes Duits vroeg of we een kamer wilden. Hij bleek 2 studio's te hebben, beiden beschikbaar. We namen de grootse, een soort omgebouwde schuur, die apart in de achtertuin stond, met een eigen ingang. Zijn tuin grensde aan een meertje, pal achter het centrum van Telc. We waren voor deze goed ingerichte tweepersoonskamer met TV, koelkast, waterkoker, koffiezetapparaat enz. en moderne badkamer 700 Czk per nacht kwijt (€ 28).

Telc 4