Natuurlijk Tsjechie

Vakantie naar Tsjechie bij Tsjechoreizen.nl

Boekingstip!

Tsjechoreizen is al jaren hét reisbureau met reizen naar Tsjechie. Bekijk het complete reisaanbod op Tsjechoreizen.nl.

Bekijk de prachtige foto's van Tsjechie
home » steden & dorpen » spindleruv mlyn

Spindleruv Mlyn

Spindleruv Mlyn is één van de bekendste ski-dorpen in Tsjechie (Reuzengebergte), maar 's zomers trekt het ook genoeg toeristen. Spindleruv Mlyn ligt aan de rand van een stuwmeer op zo'n 700 meter hoogte. De Elbe stroomt er dwars doorheen. Aan beide kanten van het dorp kun je - ook zomers - met een stoeltjeslift naar de bergtoppen, waarvandaan je dan prachtige wandelingen (of mountainbike tochten) terug naar het dorp kunt maken. De skipistes liggen aan weerszijde van het dorp. Aan de ene kant van het dorp heb je het Medvedin-gebied (links, langs de Elbe blijven rijden, tegenover het Aquapark) en aan de andere kant (rechts) van het dorp heb je het Svaty Petr-gebied. Wanneer je de Medvedin-skilift naar boven neemt, kun je wandelend naar de oorsprong van de Elbe. Het laatste stuk gaat wel behoorlijk steil omhoog.

Skilift in de zomer

Een leuke attractie in het dorp is de rodelbaan.

Rodelbaan

In de winter rijdt er vanuit het centrum een pendelbus. Met één skipas kun je in het hele gebied skiën. In Spindleruv Mlyn is een aquapark, diverse restaurantjes en een paar winkeltjes. Zelf vond ik dit dorp nu niet bepaald erg levendig, maar misschien is dat in de winter anders. De meeste accommodaties zijn bergopwaarts gebouwd, je dient dus goed ter been te zijn om je hier te kunnen verplaatsen. Wij overnachten in het kleinschalige Pension Kubu, waar we één van de vier ruime, moderne appartementen huurden voor vijf dagen (ca. € 40 per nacht incl. ontbijt). Het pension heeft een kleine fitness-ruimte, een sauna, whirlpool en solarium.

Sneeuw in de winter

TIP: ook in de zomermaanden juli/augustus kun je op de 'bonnefoi' naar Tsjechie. Zoek je een accommodatie, ga dan als eerste naar de plaatselijke VVV (Turistické Informacni Centrum). Zij hebben een bestand met alle pensions en hotels, en zijn zelfs bereid om telefonisch contact op te nemen met de verhuurder/eigenaar.

Leuk wandelen in de omgeving