Natuurlijk Tsjechie

Vakantie naar Tsjechie bij Tsjechoreizen.nl

Boekingstip!

Tsjechoreizen is al jaren hét reisbureau met reizen naar Tsjechie. Bekijk het complete reisaanbod op Tsjechoreizen.nl.

Bekijk de prachtige foto's van Tsjechie
home » steden & dorpen » pec pod snezkou

Pec Pod Snezkou

Dit plaatsje in het Reuzengebergte is het hele jaar door een drukbezochte vakantiebestemming. Pec Pod Snezkou ligt vlak bij de Sněžka (1602 m) - de hoogste berg van Tsjechië - die vanuit Pec Pod Snezkou goed bereikbaar is (met een 50 jaar oude stoeltjeslift). De wachtrij voor de lift is zomers wel even schrikken.

Het prachtige landschap langs de bovenstroom van de rivier de Úpa biedt een heel scala aan uitstapjes naar de omliggende heuvels, waaronder ook skitochten. De langlaufpistes op de hellingen van Liscí hora en het gebied rond Luciny zijn een aanrader. Ook de gemakkelijkere route naar Cerna Hora of diverse routes over de heuvels die starten met een klim naar Liscí hora zijn een uitnodiging voor wie gek is op langlaufen.

Het hoofdskigebied ligt in een vallei met veel sneeuw en biedt, in de buurt van Zahrídky, uitgestrekte weiden met een vlakker terrein. Samen met de wat moeilijkere hellingen van Hnedý Vrch en Javer, garandeert dit een lang skiseizoen en een rijkheid aan pistes. Een groot aanbod aan kleinere skigebieden vindt men in Javorí dul, langs de kabelbaan naar Portásova bouda (Portás Chalet), op de dunbevolkte hellingen van de Vlasský en de Penkavcíheuvels boven Velká Lípa. Naast aangename ski-ervaringen zijn er ook extra voorzieningen zoals paardensledes en gratis skibussen.