Natuurlijk Tsjechie

Vakantie naar Tsjechie bij Tsjechoreizen.nl

Boekingstip!

Tsjechoreizen is al jaren hét reisbureau met reizen naar Tsjechie. Bekijk het complete reisaanbod op Tsjechoreizen.nl.

Bekijk de prachtige foto's van Tsjechie
home » steden & dorpen » jetrichovice

Jetrichovice

Een paar jaar geleden (2004) raakten we per ongeluk verzeild in Jetrichovice. Tot onze grote verrassing bleek dit achteraf goed uit te pakken. Nog nooit eerder hebben we zo'n ongelooflijk mooi wandelgebied gezien. Het begon eigenlijk niet goed, we waren verdwaald en konden geen overnachting vinden. We hadden het gevoel in de 'middle of nowhere' te zijn beland en keken raar op dat we bij twee hotels te horen kregen dat men 'vol' zat, terwijl we bijna geen gasten, geen auto's en ook geen personeel zagen. Op een gegeven moment kwamen we in een natuurgebied uit (Nationaalpark Boheems Zwitserland), waar de beheerder ons verwees naar een pension midden in het bos.

Jetrichovice 1

Na een kilometer of vijf kwamen we uit bij een paar mooie houten chalets, pension Tokan, die werden gerund door een Nederlander. Helaas voor ons bleek hij op dat moment een grote groep jongeren (maximaal 30) uit Nederland te hebben voor outdooractiviteiten als mountainbiken, abseilen, sportklimmen, kanotochten, speleologie, paardrijden, enz.: hij zat vol. Na nog twee mislukte pogingen, waarbij we bij particuliere verhuurders in een soort krotwoning terecht kwamen, belanden we dus min of meer wanhopig en doodmoe in pension Svycarsky Dvur in Jetrichovice. Dit pension bleek bijna naast het prachtige natuurgebied te liggen en de volgende dag vertrokken we voor een lange wandeling.

Jetrichovice 2

Het was werkelijk ongelooflijk mooi en na een paar uur bereikten we de houten chalets van de Nederlander. We raakten met elkaar aan de praat en wij vertelden van onze ervaringen met de 'volle hotels'. Volgens de eigenaar van de chalets kwam dat door de Russen, die de hotels zouden gebruiken om zwart geld wit te wassen. Of het waar is weet ik niet, maar het klonk wel griezelig.

Jetrichovice 3

Jetrichovice 4