Natuurlijk Tsjechie

Vakantie naar Tsjechie bij Tsjechoreizen.nl

Boekingstip!

Tsjechoreizen is al jaren hét reisbureau met reizen naar Tsjechie. Bekijk het complete reisaanbod op Tsjechoreizen.nl.

Bekijk de prachtige foto's van Tsjechie
home » steden & dorpen » hrensko

Hrensko

Na Jetrichovice wachtte ons ca. vijf km verderop nog een verrassing: Hrensko, het grensdorpje aan de Elbe, een uurtje rijden vanaf Dresden. We hadden er al over gehoord toen we nog in Harrachov waren en het moest hier onbeschrijflijk mooi zijn. En dat was het. Net buiten het dorp begint een 2 km. lange wandeling door rotsen, langs een watertje waarna men uitkomt bij een soort meertje waar je met een bootje dieper via een riviertje het ravijn in kunt varen. Er is zelfs een overstap naar een nog dieper gelegen stuk ravijn. We zagen hier een zeldzaam mooi vogeltje, wat een ijsvogel bleek te zijn.

Heerlijk wandelen

Wegwijzers

Wij kozen ervoor om bij de tussenstop het ravijn uit te klimmen via een pad met trappen. Boven kwamen we weer in de bewoonde wereld uit bij Hotel Mezni Louka, een prima startpunt voor wandelplezier alle richtingen op. Ook zagen we een leuke kleine camping. Wij waren er om de prachtige natuur hier te ontdekken, dus gingen we door. We namen de route (terug naar Hrensko) naar de bekende 21 m. hoge en 30 m. brede rotsbrug Pravcicka brana, de Tsjechische variant van een soortgelijke rotsbrug in Colorado.

Rotsbrug bij Hrensko

Het was alsof je in een sprookjesbos liep. Onbeschrijflijk mooi, je moet er zelf een keer geweest zijn om te ervaren hoe onwerkelijk de natuur hier is. De eerste keer dat wij in Hrensko waren vonden we, naast een paar duuruitziende hotels, midden in het 'dorpje' een klein pension: Lugano. Het dorpje barst er letterlijk van de Vietnamezen die - soms op een hinderlijke, opdringerige manier - allerlei waren aan de man proberen te brengen. Dat mocht voor ons de pret niet drukken, wij kwamen voor de natuur. Het eten was overigens ook prima in pension Lugano. Het is ons in Hrensko zo ontzettend goed bevallen, dat we er het jaar daarop weer een paar dagen naartoe wilden. Dit keer hadden we via internet geboekt bij hotel Mezni Louka. Een tweepersoons-kamer met ontbijt kostte ons slechts € 40 per nacht (2005).

Prachtig uitzicht

Bootje varen

TIP: wanneer je lopend de grens met Duitsland overgaat kun je na een paar honderd meter rechts het bos in. Ook weer een prachtig wandelgebied waar men op een bepaald moment een prachtig uitzicht heeft over het landschap en de Elbe.