Natuurlijk Tsjechie

Vakantie naar Tsjechie bij Tsjechoreizen.nl

Boekingstip!

Tsjechoreizen is al jaren hét reisbureau met reizen naar Tsjechie. Bekijk het complete reisaanbod op Tsjechoreizen.nl.

Bekijk de prachtige foto's van Tsjechie
home » steden & dorpen » frymburk

Frymburk en omgeving

Aan de oostkant van het Lipnomeer, circa 5 kilometer ten noorden van het Landal Greenpark 'Marino Lipno', ligt het kleine plaatsje Frymburk. Het centrum van Frymburk bestaat uit een (1) straat met een paar winkeltjes, hotels en restaurantjes met daaromheen een aantal woonwijken. Net buiten Frymburk ligt een camping, met strandje aan het Lipnomeer: www.campingfrymburk.cz/cs.

Restaurant in Frymburk

Pension in Frymburk

Camping in Frymburk

Het leuke van Frymburk is dat je van daar uit allerlei leuke dagtripjes kunt maken, zoals bijvoorbeeld met het pondje naar de overkant van het meer naar het natuurpark Sumava of een dagje naar mijn meest favoriete plaatsje: Cesky Krumlov. Of je kunt een rondvaart maken over het Lipnomeer. Een grote rondvaart van 3 uur (35 km) kost 450 czk per volwassene en 180 per kind. Een kleine rondvaart van anderhalf uur (27 km) kost 240 czk per volwassene en 130 per kind.

Pondje

Rondvaartboot

Ook liefhebbers van sportvissen (vissen op roofvissen) kunnen in Frymburk en omgeving (Lipnomeer of het stuwmeer van Orlik/Orlicka) helemaal uit hun dak gaan. In de winkelstraat van Frymburk is een winkel voor sportvis-benodigdheden waar echt van alles te koop is op dat gebied en waar je informatie kunt krijgen over een visvergunning (kosten voor Lipno voor een volwassene voor 1 dag 600 czk/voor 2 dagen 950 czk/voor 1 week 1.650 czk. De (Tsjechische) website is: www.potreby-rybarske.cz. Op YouTube kun je ook meer vinden over de ongekende vismogelijkheden in Zuid-Bohemen:

Wat heeft Frymburk verder nog te bieden? Aan de noordzijde van het meer - daar waar het Lipnomeer overgaat in de Vltavarivier - kun je verschillende kano-raft- en/of kajaktochten doen. Maar ook aan de zuidzijde van het Lipnomeer, waar de Vltava verder stroomt naar Cesky Krumlov en Ceske Budejovice, kun je de meest fantastische watertochten maken (zie www.ingetour.cz). Langs de rivier zijn verschillende gezellige campings te vinden.

Raften en kanoen op de Vltavarivier

Lipno meer

Frymburk heeft ook een modern fiets- en bootverhuurbedrijf. En bij 'Club Canada' kun je lekker sportief bezig zijn, je laten verwennen met verschillende massages of een middagje met z'n allen je energie kwijt in een potje paintball (www.clubcanada.eu). De echte schutters kunnen in Frymburk terecht bij de schietvereniging 'Airsoft', waar je met een luchtdrukgeweer op kleiduiven kunt schieten (zie www.biomasse.cz).

Prachtige bossen

Visspullen

Ik zou zo zeggen dat men zich in en rondom het Lipnomeer zeker niet hoeft te vervelen. Te meer daar er ook nog eens sprake is van een fantastische natuur, zodat de wandel- en fietsliefhebbers zich in de nabije omgeving - ondermeer in het grote Nationaal Park Sumava - ook prima kunnen vermaken.