Natuurlijk Tsjechie

Vakantiehuizen in Tsjechie bij Topictravel.nl

Boekingstip!

Boek nu een prachtig vakantiehuis bij Topictravel. Eersteklas vakantiehuizen voor een betaalbare prijs bij Topictravel.nl.

Bekijk de prachtige foto's van Tsjechie
home » reisverslagen » reisverslag kuurvakantie jachymov 2009

Reisverslag kuurvakantie Jachymov; november 2009

Let op: deze pagina bevat veel mooie foto's. Hoewel wij er vanuit gaan dat u dit zult waarderen, kan dit de laadtijd van de pagina beinvloeden. Excuus voor het ongemak.

Na voorgaande jaren met de bus en met de trein naar Jachymov te zijn gegaan, ging ik dit jaar eens proberen hoe het is om met een reisgezelschap te gaan. Ik had in 2008 - in hotel Radium Palace - kennisgemaakt met een aantal andere kuurgasten die via DH-reizen naar Jachymov waren gekomen. Ik bemerkte dat de eigenaar van DH-reizen meteen in actie kwam toen één van de kuurgasten ziek werd en plotsklaps terugmoest naar Nederland. Toen ik medio 2009 ontdekte dat DH-reizen in dezelfde periode naar Jachymov ging als ikzelf, dacht ik: laat ik DH-reizen eens benaderen en vragen of ik met hun gezelschap mee kan reizen. Dat kon en daar heb ik geen spijt van gehad. Nog bedankt Cor.

Reisverslag kuurreis Jachymov 2009 Hotel Radium Palace, Jachymov

Reisverslag kuurreis Jachymov 2009 Hotel Radium Palace (lounge)

DH-reizen

Tja, dit was de derde keer dat ik naar Jachymov, kuurhotel Radium Palace, ging. Erg veel nieuws is er eigenlijk niet te vertellen. Nu was het wel veel gezelliger met de andere Nederlandse gasten van DH-reizen. We gingen af en toe met een groepje wandelen, aan het einde van elke middag kwamen er een aantal gasten gezellig 'een drankje doen' in de bar bij 'Madame Curie'.

Zwemparadijs

In 2007 had ik al reclameborden gezien voor een nieuw te bouwen zwemparadijs in het kuurhuis Agricola en toevallig was de feestelijke opening van dit zwem- en saunaonderkomen precies in de laatste week van mijn kuurreis.

Ik kon een open dag met rondleiding natuurlijk niet negeren en was van de partij. Ik kwam altijd al een paar keer per week naar het kuurhuis Agricola om naar de zoutgrot te gaan.

Reisverslag kuurreis Jachymov 2009 zoutgrot Agricola, Jachymov

Nu kunnen we daar dus ook terecht om te zwemmen en voor saunabezoek. Maar er is nog iets nieuws bijgekomen: een Kryocabine.

Kryocabine

Hierover heb ik al eens een nieuwsbericht opgenomen op deze site, maar dat was toen de 1e Kryocabine in Karlovy Vary werd geopend. Nu heeft Jachymov er dus ook een. Je moet er wel tegen kunnen om 2 a 3 minuten in een cabine van minus 160 graden Celsius te zitten.

Reisverslag kuurreis Jachymov 2009 Kryocabine Kryo: diepvries

Degene die mijn eerdere ervaringen in de vorige reisverslagen hebben gelezen weten inmiddels dat ik een nare ervaring had met de koolzuurCo2behandeling, dus ik zal niet zomaar zonder meer iets nieuws uitproberen. Ik heb dan zelf ook geen ervaring met deze Kryocabine. De voordelen van de Kryocabine-behandeling zouden echter zijn:

  • een verbetering van je gehele immuunsysteem
  • een biologische regenererende werking bij ziekten van het bewegingsapparaat
  • verbetering bij reumatische aandoeningen, bij aandoeningen als Osteoporose, Psoriasis, het centrale zenuwstelsel, overgewicht, vetzucht en cellulitis
  • het versterkt de psyche, vermindert depressie, stress en slaapstoornissen en je mag ook nog een verbetering van de seksuele prestaties verwachten (!).

Prijzen: per behandeling 500 ckz (€20). Aanbevolen wordt om een kuur van 5 - 10 dagen te doen (bij 5 of meer behandelingen 450 ckz per keer). Voorafgaand aan de kuur krijg je een medische controle en een EKG.

Reisverslag kuurreis Jachymov 2009 Kryocabine (wachtruimte)

Massage

Dank zij de bemoeienis van een van de kuurgasten (nog bedankt Suzanne) kwam ik bij een plaatselijke masseuse terecht (Eva Dockalova van 'Massagestudio E'), met de bedoeling om eens een keertje een 'hot-stone massage' te proberen. Echter door miscommunicatie waren de stenen niet hot, in plaats daarvan bood de masseuse mij een full-body-massage aan. Ik was erg teleurgesteld dat de hot-stone massage niet doorging, maar de full-body massage was niettemin erg prettig. En voor de prijs hoef je het niet te laten, voor een uur lang heerlijk ontspannen met een aromamassage koste mij 350 czk (ca. €12,50).

Karlovy Vary

Al ben ik al minstens 10 x naar Karlovy Vary geweest: het verveeld nooit om daar tussen de mooie historische panden te wandelen. Ik had zin om een dagje te winkelen en werd door een van mijn tafelgenoten op het idee gebracht om gelijk eens een kijkje te gaan nemen in het beroemde Grand Hotel Pupp (spreek uit als 'poep').

Reisverslag kuurreis Jachymov 2009 Grand Hotel Pupp (entree)

Reisverslag kuurreis Jachymov 2009 Grand Hotel Pupp

Ik dacht dat het wel schreeuwend duur zou zijn, maar een kopje capuccino kon er nog wel af. Dus ik liep de grote entree binnen en trof een bijna geheel verlaten grand-cafe aan.

Reisverslag kuurreis Jachymov 2009 Grand Hotel Pupp (lounge)

Het was wel erg mooi om te zien, maar van de grandeur die in de James Bondfilm Casino Royale die hier gedeeltelijk is opgenomen, was nu even niets te bekennen. Wel zie je in de naaste omgeving diverse Russische adel (?) lopen, kompleet met grote bontjassen en dito mutsen (bah!!).

Disco

In de tweede week werd ik uitgenodigd door een nieuwe kennis, Annie (een in Engeland wonende Libanese vrouw die haar ouders begeleidde tijdens hun kuurreis) en mijn 'ouwe vriend' Hassam (uit Egypte, maar wonend in Praag) om naar de plaatselijke disco te gaan. De disco-eigenaar zingt en speelt zelf een heel behoorlijk deuntje mee, lekkere herkenbare en bekende Westerse nummers (o.a. Michael Jackson), dus dit was een geslaagde avond.

Eric Clapton en Bob Dylan

Met een aantal kuurgasten waren we ook van de partij toen we een uitnodiging kregen om een 'concert' van de 'Investion Bluesband' uit Cheb bij te wonen in hotel Behounek.

Reisverslag kuurreis Jachymov 2009 Investion Bluesband (Eric Clapton en Bob Dylan)

Volgens de flyer zou deze band songs ten gehore brengen van Eric Clapton en Bob Dylan. Ik had me er veel van voorgesteld maar ik krijg nu nog de rillingen van de manier waarop deze prachtige klassiekers door de bandleden werden 'vertolkt'. Doordat een paar van de gasten een paar rake komische opmerkingen maakten - zij deden alsof ze juryleden van het TVprogramma Holland got's talent waren die de bandleden naar huis stuurden - kreeg ik de slappe lach. Het was ook echt te droevig om aan te horen. De zangeres stond ook nog eens achter een grote palm verstopt, waardoor ik het helemaal niet meer had van het lachen.

Bedankt Cor, Suzanne, Jane, Dick, Tineke, Vera, Ingrid, Ans, Deeltje en Ruud voor een hele leuke, gezellige drieweekse kuur in Jachymov in 2009.