Natuurlijk Tsjechie

Vakantiehuizen in Tsjechie bij Topictravel.nl

Boekingstip!

Boek nu een prachtig vakantiehuis bij Topictravel. Eersteklas vakantiehuizen voor een betaalbare prijs bij Topictravel.nl.

Bekijk de prachtige foto's van Tsjechie
home » reisverslagen » reisverslag 2008 routeinformatie

Reisverslag zomervakantie juni/juli 2008

Reisdoel: Tsjechie, 1e week het Machovomeer (Doksy); 2e week kuuroord Belohrad Lazne; 3e week de Ardspachrotsen en eventueel de laatste dagen naar Harrachov.

Routeinformatie

We wilden dit keer eens een andere route proberen. In plaats van Arnhem, Oberhausen, Dortmund, Kassel, Chemnitz en Dresden wilden we nu eens langs de noordelijke route. We vertrokken zondag 22 juni 2008 om 10.00 uur vanuit Driebergen richting Amersfoort en gingen via de A28 richting Apeldoorn/Hengelo waar je de A1 moet aanhouden. Hierna hebben we Osnabruck aangehouden. Wij pauzeerden al om 11.00 uur (bij mc. Donalds/Holten). Je moet de A1 blijven volgen richting Oldenzaal/Osnabruck. De grensovergang is bij Oldenzaal/Bad Bentheim. Hierna is het snelwegnummer: 30. Het is heel rustig op de (3-baans)weg en het is warm, 27 graden.

Tip: wanneer je in Duitsland bij een benzinepomp naar het toilet moet, moet je een kaartje kopen van 50 eurocent, wanneer je dat kaartje voor een consumptie inlevert bij het buffet dan trekken ze dat bedrag eraf.

Vanaf de Duitse grens: de 30 blijven aanhouden en borden met Osnabruck- Hannover aanhouden. Je komt langs het Teutoburgerwald (mooi). Bij Bad Oeynhausen krijg je even het idee dat je in een stad rijdt, maar dat is maar heel eventjes. Daarna de E30/2 nemen richting Hannover/Berlin, daarna de borden Magdeburg en Braunschweig, Berlin en Hannover aanhouden. Dit blijft steeds de E30/2 tot je vlak bij Magdeburg komt. Vanaf Kreuz Magdeburg houdt je de A14 Dresden/Leipzig/Halle aan. Het is nog steeds heel rustig op de weg.

Via Leipzig (A14) komen we in de buurt van Dresden. Wij overnachtten ter hoogte van Wilsdruff in een 'Best Western Hotel' aan de snelweg voor €59 per nacht. De volgende ochtend vertrekken we om 9.00 uur. Het is 21 graden en stil op de weg. We nemen de route A17 richting Prag/Pirna. Blijf de A17 volgen via Bad Gottleuba tot de Tsjechische grens bij Bahratal. Er is geen grenscontrole meer en geen geldwisselmogelijkheid. Het is inmiddels 32 graden.

Tip: let erop dat je in deze omgeving genoeg benzine hebt: er staan weinig benzinepompen. We hebben er maar 1 gezien.

Volg verder de A17 richting Petrovice en Usti nad Labem. Bij afslag 80 moet je de snelweg verlaten en de 13 nemen naar Decin: dat is onderaan de snelweg linksaf. Daarna bij de rotonde: rechtdoor. Het 1e dorpje wat je tegenkomt is Libouchec en daarna Jilové. Je blijft de 13 Liberec/Decin volgen.

Bij -en in Decin houdt je eerst Liberec aan en zodra je Ceska Lipa (wegnummer 262) ziet dat aanhouden. (je komt een dorpje tegen dat Benesov heet en daarna Zandov). (Je kunt overigens ook de 13 richting Liberec blijven volgen tot Novy Bor en dan daar de 9 nemen naar Ceska Lipa. Dat hebben wij niet gedaan, het is ietsje omrijden maar het is wel een 'hoofdweg').

Tip: De wegnummerbordjes zijn kleine, zwarte bordjes aan de rechterkant langs de weg.

Tip: bij onbewaakte spoorwegovergangen goed uitkijken, wanneer de lichten wit branden is het 'veilig', bij rood stoppen.

Onderdelen reisverslag