Natuurlijk Tsjechie

Vakantiehuizen in Tsjechie bij Topictravel.nl

Boekingstip!

Boek nu een prachtig vakantiehuis bij Topictravel. Eersteklas vakantiehuizen voor een betaalbare prijs bij Topictravel.nl.

Bekijk de prachtige foto's van Tsjechie
home » reisverslagen » reisverslag 2008 harrachov

Harrachov (3e week 7 t/m 12 juli 2008)

Helaas niet zulk mooi weer. Dat is jammer. Het regent. Eva en Jan zitten vol, dat is even schrikken. Maar ik had al een paar keer het idee dat er nog wel meer mogelijkheden in Harrachov waren en daarom was dit misschien wel een buitenkansje. We gingen als eerste naar de INFO (plaatselijke VVV). De vrouw bij de info bleek zelf de gehele bovenverdieping van haar huis te verhuren en dat was nog vrij. We wilden wel even kijken. Dit bleek een schot in de roos. Een 5-kamer appartement met z'n tweeën, 4 slaapkamers, 2 toiletten, keukentje, een grote badkamer en een grote gezellige woonkamer met 2 balkons én uitzicht op de piste. Voor 300 Ckz p.p per nacht en nog 50 erbij voor het ontbijt. Dat zijn nog eens andere prijzen. De helft van een overnachting in Ardspach en dan al die ruimte en zo gezellig en luxe. Ze had ook nog een ander huis in de aanbieding, maar dat ligt verder uit het centrum van Harrachov en je moet in het centrum betaald parkeren.

Harrachov 1

Vanavond hebben we in ons 'eigen oude' restaurant gegeten: Een varkenshaasje met preiselberensaus. Het was weer heerlijk, super gewoon. Echt niet normaal dat het eten hier in Harrachov zo goed en lekker (en ook goedkoop) kan zijn, terwijl het in Ardspach zo slecht was.

Harrachov 2

Vandaag naar de Mumlava waterval gewandeld. Best zwaar voor mijn knie. Heen 3 km en terug wel 4 km. Ik ben in Harrachov gelijk weer op koopjesjacht gegaan en heb leuke souveniertjes gekocht.

Harrachov 3

Ik was er na ons vertrek uit Ardspach achtergekomen dat die pensionhouder onze twee beste landkaarten van Tsjechie had achtergehouden en vandaag maakte ik weer iets opmerkelijks mee. We namen een ijscoupe bij het Italiaans ijsrestaurantje in Harrachov. De serveerster liet mij buiten op het terras de kaart zien waarop een bananenijscoupe van 55 en een andere ijscoupe van 60 Ckz stond. Bij het afrekenen binnen in het restaurant moest ik 134 Ckz betalen. Toen ik protesteerde liet de serveerster een andere kaart zien met opgehoogde prijzen (10 cent ieder). Ik zie dit als een truc om toeristen af te zetten. Ook al praten we dan nog over hele kleine marges het valt me erg tegen als ze het op deze manier doen. Ik zal in het vervolg goed opletten of ik hier meer tegen aanloop.

We hebben de rest van deze derde week nog in Harrachov doorgebracht, lekker gewandeld alhoewel niet te ver i.v.m. mijn gescheurde kniebanden. Volgend jaar hoop ik weer hersteld te zijn en weer wat grotere afstanden te kunnen afleggen. Het was opnieuw een geweldige zomervakantie, waarin we veel nieuwe dingen hebben gezien zoals het Machovomeer en de Ardspachrotsen. Tsjechie is een land wat me blijft boeien. Ik ben er nog lang niet op uitgekeken ook al was dit de 5e keer dat we hier zomers komen. Volgend jaar wil ik weer eens in Zuid Bohemen rondneuzen. Als alles goed gaat gaan we dan een weekje kuren in Franzenbad, daarna een weekje naar het Lipnomeer en tot slot richting Slowakije en de lage tatras. Ik kijk er nu alvast naar uit.

Onderdelen reisverslag