Natuurlijk Tsjechie

Vakantie naar Tsjechie bij Tsjechoreizen.nl

Boekingstip!

Tsjechoreizen is al jaren hét reisbureau met reizen naar Tsjechie. Bekijk het complete reisaanbod op Tsjechoreizen.nl.

Bekijk de prachtige foto's van Tsjechie
home » kuuroorden » vergoedingen kuuroorden

Vergoeding kuuroorden

Stichting Kuurreizen

Verscheidene zorgverzekeraars geven een volledige of gedeeltelijke vergoeding voor een kuurreis. Vraag bij uw eigen verzekering naar de voorwaarden. Voor personen die bij Agis, CZ of DSW verzekerd zijn, kan de Stichting de aanvraag voor een machtiging verzorgen. Voor andere ziektekostenverzekeraars dient u dit zelf aan te vragen.

Stichting Kuurreizen kan voor personen die bij Agis, CZ, DSW of Menzis zijn verzekerd de vergoeding rechtstreeks innen. Men betaalt in dit geval alleen het bedrag dat men zelf moet bijbetalen. Voor alle andere verzekeringen geldt, dat men het bedrag eerst geheel moet voorschieten en na de kuur de declaratie kan indienen bij de eigen zorgverzekeraar. De Stichting heeft afspraken t.a.v. de vergoeding voor reumapatienten (meestal reumatoide artritis, artritis psoriatica, ziekte van Bechterew) met o.a. Menzis, de Friesland, Agis.

Vergoeding kosten kuuroorden door AGIS

Er zijn kuuroorden in Tsjechie die (gedeeltelijk) door AGIS worden vergoed wanneer sprake is van een reumatische aandoening (hiervoor is wel een verwijskaart van een specialist nodig) en waar AGIS afspraken mee heeft gemaakt. Hieronder een aantal typen polissen van AGIS met daarbij de bijhorende vergoeding:

  • » Bij een compact-polis: geen vergoeding
  • » Bij een compleet-polis: max 700 €
  • » Bij een comfort-polis: max 950 €
  • » Bij een comfortPlus-polis: max 1.200 €

Vergoedingen gelden per verzekerde per kalenderjaar en zijn aan veranderingen onderhevig. De volgende organisaties bieden kuurreizen in het reispakket aan: