Natuurlijk Tsjechie

Vakantie naar Tsjechie bij Tsjechoreizen.nl

Boekingstip!

Tsjechoreizen is al jaren hét reisbureau met reizen naar Tsjechie. Bekijk het complete reisaanbod op Tsjechoreizen.nl.

Bekijk de prachtige foto's van Tsjechie
home » gebergten » ertsgebergte

Ertsgebergte (Krušné hory)

Krušné hory ofwel Ertsgebergte; de letterlijke vertaling van deze naam is droevig gebergte. De 160 km lange bergketen vormt de natuurlijke grens met Duitsland. De bruinkoolwinning heeft ervoor gezorgd dat zure regen de sparrenbossen over grote oppervlakten heeft aangetast. Dit blijkt uit het soms droevige maanlandschap in de omgeving van Most, Chomutov en Teplice.

Kaart Ertsgebergte

Het natuurgebied is vooral 's zomers erg populair. Je hebt er namelijk fantastische fiets- en wandelroutes. Het gebied is ook goed met de eigen auto te verkennen.

In het middelpunt van het gebergte vindt men het hoogste bergstadje van Tsjechie, Boží Dar (Godsgeschenk). Vanuit dit stadje bezoeken vele wandelaars de Bozidarske raseliniste, een moerasgebied met wandelroutes. 's Winters is het een kleinschalig wintersportgebied, er bevinden zich een aantal dorpen met enkele (sleep)skiliften. Lees meer info over het natuurpark Krušné Hory. De hoogste berg in het gebied is de berg Klinovec (1244m). Hier heb je tevens een hotel en een televisietoren.

Bekende plaatsjes dichtbij het Ertsgebergte zijn Jachymov en Karlovy Vary. Beide zijn erg populair onder liefhebbers van kuuroorden. Jaarlijks reizen ook duizenden Nederlanders naar de kuurhotels voor de nodige medische behandelingen. Lees hier alles over kuren in Tsjechie.

Karlovy Vary