Natuurlijk Tsjechie

Vakantie naar Tsjechie bij Tsjechoreizen.nl

Boekingstip!

Tsjechoreizen is al jaren hét reisbureau met reizen naar Tsjechie. Bekijk het complete reisaanbod op Tsjechoreizen.nl.

Bekijk de prachtige foto's van Tsjechie
home » highlights » becherovka kruidenbitter

Becherovka kruidenbitter

Overal in Tsjechie kom je van die platte groene flessen Becherovka tegen. Becherovka is een heerlijke likeur, een echte klassieker die in het begin van de 19e eeuw werd ontwikkeld door de gerenommeerde apotheker Jan Becher uit het populaire Karlovy Vary. Hij experimenteerde net zo lang met kruiden, aromatische olien en alcohol tot de drank aan zijn verwachtingen voldeed.

Becherovka kruidenbitter 1

In 1807 begon Becher de drank te verkopen in zijn apotheek. De positieve reacties van zijn klanten bleven niet uit en vanwege de toenemende vraag breidde Becher zijn bedrijf steeds verder uit. Becher's zoon Johann, die het geheime recept van zijn vader had gekregen, was een uitstekend zakenman. Johann Becher investeerde in de productiecapaciteit en heeft de karakteristieke platte fles geintroduceerd.

Becherovka kruidenbitter 2

Na de 2e wereldoorlog werd de fabriek tot 1997 staatseigendom. Daarna is de 'Jan Becher Company' onderdeel geworden van de multinational Pernod Ricard. Becherovka is nog altijd een van de populairste dranken van Tsjechie. Het bevat 38% alcohol en wordt vaak gedronken als afsluiting van een gezellig etentje.

Becherovka kruidenbitter 3

In Karlovy Vary is een museum gevestigd over de geschiedenis en het productieproces van Becherovka. Met de toetreding tot de Europese Unie en het toenemende toerisme zullen steeds meer Europeanen kennis kunnen maken met Tsjechie's beroemde drank. In 2007 bestaat het bedrijf achter Becherovka precies 200 jaar.