Natuurlijk Tsjechie

Vakantie naar Tsjechie bij Tsjechoreizen.nl

Boekingstip!

Tsjechoreizen is al jaren hét reisbureau met reizen naar Tsjechie. Bekijk het complete reisaanbod op Tsjechoreizen.nl.

Bekijk de prachtige foto's van Tsjechie
home » nieuws

Winterse taferelen in sprookjesachtig Praag

Auteur: admin

november 6 th

0

Winterse taferelen in sprookjesachtig Praag

Vanaf 1 december kun je kennismaken met typisch Tsjechische tradities op de befaamde kerstmarkten van Praag. Laat je betoveren door het winterse landschap, shop voor authentieke kerstgeschenken en doe je tegoed aan lekkernijen als trdelník en hete punch. Voor wie graag meer wil dan winkelen is er genoeg te doen. Op minder dan anderhalf uur rijden ligt het authentieke dorpje Monínec, waar je een dagje in alle rust kunt skiën.

Sprookjesachtig winters Praag
Er zijn twee grote kerstmarkten in Praag: op het Wenceslas Plein en het Oude Stadsplein, beiden zijn van 1 december tot 6 januari geopend. Op het Oude Stadsplein vind je een gigantische versierde kerstboom die het eerste weekend van december feestelijk wordt “aangestoken”. Kerstmis in Tsjechië staat bol van tradities: zo wordt er zelfs een beloning uitgeloofd aan de Tsjech die de kerstboom aan het stadsbestuur tipt die uiteindelijk op het Wenceslas Plein staat. Op de kerstmarkten maak je kennis met de Tsjechische cultuur: geniet van lokale delicatessen als hete punch (punč), een glaasje glühwein (svarene vino) of de Tsjechische opgerolde lekkernij met amandelen en suiker (trdelník). In en om de stad vind je zangkoren, optredens en concerten die zorgen voor een authentieke kerstsfeer. Kerstinkopen doen in Praag is extra gezellig als de stad bedekt is met een sneeuwlaagje. Voor wie genoeg heeft van het winkelen bezoekt één van de vele Praagse musea zoals het Centrum Voor Hedendaagse Kunst (DOX) of het kunstmuseum AMoYA.

Gemoedelijk skiën op 1,5 uur van Praag
Rondom Praag is er ook ‘s winters genoeg te doen. Op slechts 1 uur en 15 minuten rijden richting het zuiden ligt het rustieke dorpje Monínec, waar je kunt overnachten in het plaatselijke hotel, één van de gasthuizen of je intrek nemen in het appartementencomplex. Vanuit de twee restaurants heb je uitzicht op het landschap van de streek Český Merán, dat volgens kenners doet denken aan het Italiaanse landschap Merano. In Monínec is er een kleinschalig skiresort op de 724 meter hoge berg Javorová, voor wie – indien er sneeuw ligt – graag een dagje gemoedelijk wil skiën of langlaufen. Volwassenen betalen 20 euro per dag en voor kinderen kost het 15 euro. Kleine avonturiers kunnen zich uitleven op het tubing traject, waarbij je op een rubberen band van de piste afsnelt.

Interessant bericht? Meld je aan op de RSS feed om op de hoogte te blijven van nieuwe berichten. Je kunt mij ook volgen op Twitter.

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment