Natuurlijk Tsjechie

Vakantie naar Tsjechie bij Tsjechoreizen.nl

Boekingstip!

Tsjechoreizen is al jaren hét reisbureau met reizen naar Tsjechie. Bekijk het complete reisaanbod op Tsjechoreizen.nl.

Bekijk de prachtige foto's van Tsjechie
home » nieuws

Vakantie in Tsjechië

Auteur: admin

november 2 nd

0

Tsjechië komt bij veel mensen niet als eerste op wanneer ze aan een vakantie denken, terwijl Tsjechië toch veel meer te bieden heeft dan gedacht wordt. De ongerepte natuur en mooie historische steden maakt Tsjechië een perfect vakantieland voor jong en oud.

Fietsen - Foto (c) Bikester (91)

Steden

Tsjechië heeft hele mooie steden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Praag bijvoorbeeld is een van de mooiste steden in Europa. De stad heeft een historisch centrum met veel culturele bezienswaardigheden.

Český Krumlov ligt in de buurt van het prachtige Lipnomeer. De stad is niet zo heel erg groot maar wel erg leuk om te bezoeken. Český Krumlov heeft een rijke geschiedenis en daardoor veel historische gebouwen.

Brno is de een na grootste stad van Tsjechië. Het centrum lijkt op een middelgrote Europese stad: veel winkels, weinig parkeerplaatsen en erg druk. Het was vroeger de hoofdstad van Moravië. Brno is omgeven door heuvels en bossen en ligt aan de voet van de Spielberg.

Fietsen - Foto (c) Bikester (57)

Lipnomeer

Het Lipnomeer ligt ongeveer 30 kilometer van het stadje Český Krumlov en is het grootste meer van Tsjechië. Het meer is in de jaren 50 ontstaan doordat er een dam gebouwd werd voor een waterkrachtcentrale. Nu is het een groot watersportcentrum geworden waar er veel verschillende watersporten beoefend kunnen worden. Eromheen zitten er veel spa’s, hotels en campings. Het gebied rond het Lipnomeer is ideaal voor een vakantie in Tsjechië.

Fietsen en wandelen

Tsjechië beschikt over goed onderhouden fietspaden die goed aangeduid staan. De ongerepte natuur maakt Tsjechië een paradijs voor fietsers en wandelaars. In Tsjechië heb je veel keus aan natuurgebieden en parken. Er liggen bijvoorbeeld honderden kilometers aan fietsroutes in het Reuzengebergte. Rond het Lipnomeer loopt een mooi fietspad maar ook in de omgeving ervan liggen veel wandel- en fietspaden. Daarnaast kun je in het grootste beschermde natuurgebied van Tsjechië, het Boheemse woud, ook goed fietsen en wandelen. Fietsers en wandelaars komen in Tsjechië zeker aan hun trekken. Koop nu alvast bij Bikester je fiets voor op reis.

Fietsen - Foto (c) Bikester (56)

Interessant bericht? Meld je aan op de RSS feed om op de hoogte te blijven van nieuwe berichten. Je kunt mij ook volgen op Twitter.

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment