Natuurlijk Tsjechie

Vakantie naar Tsjechie bij Tsjechoreizen.nl

Boekingstip!

Tsjechoreizen is al jaren hét reisbureau met reizen naar Tsjechie. Bekijk het complete reisaanbod op Tsjechoreizen.nl.

Bekijk de prachtige foto's van Tsjechie
home » nieuws

Ontdek Tsjechie op de fiets

Auteur: admin

augustus 12 th

0

Door de kleinschaligheid en diversiteit van het landschap is Tsjechië heel geschikt voor een fietsvakantie of fietstrektocht. Door de bossen, pittoreske steden, langs de burchten en kastelen, over bergen en door dalen of langs de rivieren, het Tsjechische landschap varieërt en biedt daardoor talloze mogelijkheden aan de fietsliefhebbers. Om het netwerk van fietsroutes zo uitgebreid mogelijk te maken werkt Tsjechië samen met het net van Europese fietstrajecten Eurovelo en Greenways.

Onder de fietsers zijn vooral de volgende routes populair:

1. Fietsen langs de Moldau

Český Krumlov, de Moldau; foto Dagmar Veselková
De Moldau is de langste rivier op Tsjechische grondgebied. Je kunt een mooie fietstocht maken vanaf haar bron in het Bohemer Woud naar de samenvloeiing met de rivier de Elbe, bij de stad Mělník. De fietsroute maakt onderdeel van de internationale EuroVelo 7 (Sun route). De route is 465 km lang en gaat door de volgende steden: Kvilda-Český Krumlov-České Budějovice-Týn nad Vltavou-Orlík-Štěchovice-Praag-Kralupy nad Vltavou–Mělník.
Web: vltavska-cyklostezka.cz

2. Langs de Elbe naar Duitsland

Porta Bohemica, de Elbe; foto Ladislav Renner
Je kunt ook de rivier de Elbe volgen vanaf de bron in het Reuzengebergte naar de grens met Duitsland of verder naar de Noordzee bij de Duitse Cuxhaven. De Elbe route loopt door de historische steden Mělník en Litoměřice, langs romantische kastelen in Velké Březno, Roudnice nad Labem en de historische vesting Terezín. De route is Tsjechië is 370 km lang en de hele route tot aan Duitse Cuxhaven is 1230 km. In Tsjechië gaat de Elbe route door: Špindlerův Mlýn–Vrchlabí-Dvůr Králové-Jaroměř-Hradec Králové-Pardubice-Kolín-Nymburk-Mělník-Litměřice-Děčín-Dolní Žleb (aan de Duitse grens).
Web: labska-stezka.cz, elberadweg.de

Een populaire versie is ook de route vanaf Praag naar Dresden.

3. Wijnroutes in South Morava

Het klinkt misschien raar, maar de combinatie van wijn en fietsen is heel populair in Tsjechië. Er bestaat een netwerk van verschillende fietsroutes door het prachtige landschap in Moravië, die langs wijnkelders en wijngaarden leiden. De routes zijn van verschillende niveaus, er zit dus voor iedereen wel wat bij.
Web: stezky.cz

4. Praag-Wenen

Vranov nad Dyji; foto Ladislav Renner
Deze fietsroute, die twee historische Europese hoofdsteden verbindt, leidt u door het pittoreske Tábor en Jindřichův Hradec, langs het kasteel Vranov nad Dyjí en prachtige natuurgebieden als Podyjí en Pálava. De route is 320 km lang in Tsjechië met een totale lengte van 460 km. In Tsjechië slingert de route door de volgende steden: Praag-Průhonice-Velké Popovice-Týnec nad Sázavou-Kosova Hora-Červený Újezd–Tábor-Jindřichův Hradec–Vranov nad Dyjí–Valtice
Web: prahaviden.cz

5. IJzeren Gordijn Route

Wijnroutes in Moravië; foto David Marvan
De IJzeren Gordijn Route is de langste Euro Velo Route (13) in Europa. De route volgt de grens van het vroeger gesplitste Europa. In Tsjechië gaat de route langs de grens met Bavaria en door het natuurgebied Bohemer Woud. De totale lengte is 10.500 km, waarvan 770 km op Tsjechische grondgebied. De route gaat door: Aš–Cheb–Rozvadov-Železná Ruda-Vyšší Brod.
Web: ironcurtaintrail.eu

Handige pagina’s:

eurovelo.cz
greenways.cz
czechmobil.cz
cyklistevitani.cz

Indien je met begeleiding op pad wilt gaan, dan kun je het beste contact opnemen met de reisbureaus Enthusia of Czechmtbholidays. Deze zijn gespecialiseerd op het gebied van fietstochten.

*Een fietskaart van Tsjechië vraag je aan bij; amsterdam@czechtourism.com

Interessant bericht? Meld je aan op de RSS feed om op de hoogte te blijven van nieuwe berichten. Je kunt mij ook volgen op Twitter.

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment