Natuurlijk Tsjechie

Vakantie naar Tsjechie bij Tsjechoreizen.nl

Boekingstip!

Tsjechoreizen is al jaren hét reisbureau met reizen naar Tsjechie. Bekijk het complete reisaanbod op Tsjechoreizen.nl.

Bekijk de prachtige foto's van Tsjechie
home » nieuws

Natuurlijk met de auto

Auteur: admin

november 23 rd

0

Van alle Nederlandse toeristen in Tsjechië gaat een groot deel met de eigen auto. Aangezien er uitstekende snelwegen zijn bereik je via Duitsland gemakkelijk de Tsjechische grens. De precieze reistijd hangt echter af van je vertrekplaats in Nederland, de uiteindelijke bestemming, de verkeersdrukte en ook de weersomstandigheden spelen een rol. Met name tijdens de wintermaanden speelt het weer een negatieve rol in de reistijd.

Foto - (c) Autoscout24 (18)

Om in Tsjechië te komen, rijd je altijd door Duitsland. Wanneer je in de wintermaanden naar Tsjechië rijdt, dien je er rekening mee te houden dat er winterbanden onder de auto moeten liggen. Gedurende het winterseizoen hoor je namelijk winterbanden te hebben wanneer je door Duitsland rijdt. Het is sowieso aan te bevelen om gedurenden de wintermaanden winterbanden onder de auto te hebben. Wanneer de temperatuur onder de 7 graden Celsius is, of bij sneeuw en ijs zorgen deze voor meer grip en een kortere remweg. Als Nederlandse automobilist is het ook belangrijk te onthouden dat er op een groot deel van de Duitse snelwegen geen snelheidslimiet heerst. Daarom moet je goed opletten tijdens een inhaalmanoeuvre en zeker niet onnodig links blijven rijden. Wanneer je nog niet in het bezit bent van een auto, kun je altijd terecht op sites als autoscout24.nl.

Tol

Wanneer je Duitsland doorkruist hebt, ben je verplicht tol te betalen om op Tsjechische snelwegen te rijden. Voor auto’s tot 3500 kg heb je een tolvignet nodig. In Tsjechië heb je de mogelijkheid tussen tolvignetten van 10 dagen, 1 maand of 1 jaar. Deze zijn te verkrijgen bij Tsjechische grensovergangen, postkantoren en benzinepompen. De vignetten van 10 dagen en een maand gaan in op de dag waarop je deze aanschaft.

Foto - (c) Autoscout24 (19)

Het is vooraf ook handig om te weten wat de maximum snelheden zijn in Tsjechië. Binnen de bebouwde kom hoor je 50 km/u aan te houden. Buiten de bebouwde kom is dit 90 km/u en op snelwegen 130 km/u. De Tsjechische autoriteiten hanteren een zero tolerance beleid wat betreft alcohol gebruik in het verkeer. Hiervoor kan je een enorme boete of zelfs een gevangenisstraf voor krijgen. Ook dien je als automobilist zowel overdag als ’s avonds verplicht je je autolichten aan te hebben.

Interessant bericht? Meld je aan op de RSS feed om op de hoogte te blijven van nieuwe berichten. Je kunt mij ook volgen op Twitter.

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment