Natuurlijk Tsjechie

Vakantie naar Tsjechie bij Tsjechoreizen.nl

Boekingstip!

Tsjechoreizen is al jaren hét reisbureau met reizen naar Tsjechie. Bekijk het complete reisaanbod op Tsjechoreizen.nl.

Bekijk de prachtige foto's van Tsjechie
home » nieuws

Met de auto naar Tsjechie

Auteur: admin

augustus 25 th

0

Tsjechië is een land dat zich bij uitstek leent voor een mooie autovakantie. De Tsjechische wegen zijn goed onderhouden en via de Duitse snelwegen ben je binnen een dag in het land. Bovendien zijn de verkeersregels vrijwel gelijk aan de regels in Nederland. Toch zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je met de auto naar Tsjechië gaat. In dit artikel sommen we ze voor je op.

verkeer-1

Bijzondere verkeersregels

In Tsjechië zijn er een aantal verkeersregels die in Nederland niet als vanzelfsprekend zijn. Eerder schreven we al dat autolichten overdag verplicht zijn in Tsjechië. Verder moet je in het geval van een file altijd zoveel mogelijk naar links of rechts rijden. Dit zorgt ervoor dat het er in het midden een ruimte ontstaat voor hulpdiensten. De hoeveelheid alcohol die in het verkeer is toegestaan is 0,0 promille en roken is tijdens het rijden verboden. De maximum snelheid binnen de bebouwde kom is 50 km/u, buiten de bebouwde kom 90 km/u en op snelwegen 130 km/u. Pas op, want er wordt regelmatig gecontroleerd op snelheidsovertredingen. In de winter (van 1 november tot en met 31 maart) zijn winterbanden verplicht en moeten sneeuwkettingen aanwezig zijn in de auto.

verkeer-2

Tol

Op snelwegen in Tsjechië is het voor auto’s tot 3500 kg verplicht een tolvignet te kopen. Snelwegen zijn te herkennen aan het blauwe verkeersbord met een autoweg symbool. Je kunt een vignet kopen dat geldig is voor tien dagen, een maand of een jaar. De vignetten zijn verkrijgbaar bij Tsjechische grensovergangen, postkantoren en een aantal benzinepompen. Ook kun je het vignet vooraf online bestellen.

3-soorten-vignetten-tsjechie

Pech of ongeval

We hopen natuurlijk niet dat je een ongeval in het buitenland krijgt, maar mocht er onverhoopt toch iets gebeuren kun je beter goed voorbereid zijn. Het is in Tsjechië verplicht een veiligheidsvest te dragen en het wordt aangeraden een gevarendriehoek mee te nemen. Bij een ongeval kun je het beste contact opnemen met de Wegenwacht Europa Service. Via de ANWB kun je verschillende pechhulp pakketten afsluiten die ervoor zorgen dat je bij een ongeluk snel op weg wordt geholpen. Mocht in Nederland blijken dat je auto toch te veel schade heeft opgelopen om hier nog veilig in te kunnen rijden, dan kun je je auto altijd nog verkopen aan een online taxateur die schadeauto’s koopt.

Interessant bericht? Meld je aan op de RSS feed om op de hoogte te blijven van nieuwe berichten. Je kunt mij ook volgen op Twitter.

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment