Natuurlijk Tsjechie

Vakantie naar Tsjechie bij Tsjechoreizen.nl

Boekingstip!

Tsjechoreizen is al jaren hét reisbureau met reizen naar Tsjechie. Bekijk het complete reisaanbod op Tsjechoreizen.nl.

Bekijk de prachtige foto's van Tsjechie
home » nieuws

Meer toeristen naar Tsjechie

Auteur: admin

juli 15 th

0

Het Nederlands toerisme naar Tsjechië groeit. Na de buurlanden is ons land voor alle Tsjechische bestemmingen behalve Praag de belangrijkste markt. Tsjechië viert in 2012 het twintigjarig bestaan van twaalf Unesco werelderfgoederen en is geliefd vanwege de natuur, Praag, gastronomie, wintersport en zijn natuurlijke bronnen. Jan Herget, sinds september 2011 directeur BeNeLux van CzechTourism: ‘Oost-Europa is booming vanwege de authenticiteit, diversiteit en prijsvriendelijkheid die je er vindt. Dat merken wij ondanks de crisis in onze jaarlijkse cijfers: het aantal Nederlandse toeristen groeide in 2011 met 3,9% ten opzichte van 2010 en het aantal Belgische toeristen met 4,3%’.

Diversiteit
Vakantieland Tsjechië beschikt volgens Herget het hele jaar over een divers aanbod: een actieve outdoorvakantie in het Reuzengebergte, cultuur snuiven bij de twaald Unesco werelderfgoederen, een citytrip naar Praag, wintersporten of ontspannen bij natuurlijke bronnen. ‘Tsjechië leent zich goed voor vakantiegangers die zelfstandig rondtrekken. Vier op de vijf Nederlanders en 52% van de Belgen reist op die manier in ons land’, zegt Herget.

Belangstelling groeit
CzechTourism signaleert dus een groei in het aantal toeristen in 2011 ten opzichte van 2010: Nederland groeide als markt met 3,9% en België met 4,3%. In 2011 telde Tsjechië 201.665 aankomsten en 660.899 overnachtingen vanuit Nederland. Ook Belgische vakantiegangers wisten Tsjechië met 86.993 aankomsten en 233.444 overnachtingen goed te vinden.

Grote touroperators
CzechTourism benadrukt dat alleen accommodaties met vijf of meer overnachtingsplekken in deze registratie zijn opgenomen. De bij Nederlanders populaire overnachtingen in privévakantiehuizen worden niet meegeteld. CzechTourism werkt samen met grote touroperators waaronder Thomas Cook en TUI en een tiental in Tsjechië gespecialiseerde directsellers.

Goed bereikbaar
Tsjechië ligt op 8,5 uur rijden van Utrecht en op 9 uur van Brussel. Ook per vliegtuig is Tsjechië uitstekend bereikbaar. Vanaf Amsterdam zijn er wekelijks 41 vluchten naar Praag, uitgevoerd door Czech Airlines, Easyjet en AirFrance-KLM. Vanaf Brussel zijn er wekelijks 36 vluchten met Czech Airlines en Brussels Airlines. Transavia vliegt vanaf Rotterdam vier keer per week naar Praag. Wizzair vliegt vanaf Eindhoven ook vier keer per week naar Praag en daarnaast nog twee keer per week naar de zuidoostelijk gelegen stad Brno.

bron: CzechTourism

Interessant bericht? Meld je aan op de RSS feed om op de hoogte te blijven van nieuwe berichten. Je kunt mij ook volgen op Twitter.

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment