Natuurlijk Tsjechie

Vakantie naar Tsjechie bij Tsjechoreizen.nl

Boekingstip!

Tsjechoreizen is al jaren hét reisbureau met reizen naar Tsjechie. Bekijk het complete reisaanbod op Tsjechoreizen.nl.

Bekijk de prachtige foto's van Tsjechie
home » nieuws

Hardlopend door Tsjechie

Auteur: admin

juni 30 th

1

Hardlopen is trending en niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van Europa. Ook in Tsjechië wordt de sport steeds meer beoefend. Dat is niet gek, want het land heeft voor joggers en andere outdoorsporters veel te bieden. Doe bijvoorbeeld eens een oriënteringsloop door één van de vier nationale parken.

Nationaal Park

Tsjechië heeft vier nationale parken die voor hardlopende natuurliefhebbers het perfecte gebied zijn om sportief op vakantie te gaan. Dit zijn het nationaal park Krkonose (Reuzengebergte), gelegen aan de grens met Polen, het Sumava (Boheemse Woud) in het zuiden van het land, Boheems Zwitserland (České Švýcarsko), aan de grens met Duitsland en Podyji in het zuiden van Moravië, aan de grens met Oostenrijk.

hardlopen-tsjechie-1

Naast deze vier grote gebieden zijn er nog meer dan twintig landschappelijk beschermde zones die de moeite meer dan waard zijn, zoals bijvoorbeeld het beroemde Boheems Paradijs (Český ráj).

Hardlooptour in Praag

hardlopen-tsjechie-2

In de hoofdstad kun je een heuse hardlooptour doen. Bij Guidilo boek je voor 1050CZK een 1,5 uur durende hardlooptour onder begeleiding van Radim, een lokale expert. Je rent hierbij langs diverse hoogtepunten in het centrum van de stad. Een culturele tour met een sportief tintje!

Oriënteringsloop

Een spannende variatie op het pure hardlopen (dat je immers ook in een mooi stadspark in Praag zou kunnen doen) is een oriënteringsloop door de vrije natuur. Bij een oriënteringsloop is het de bedoeling om met behulp van een navigatiesysteem via bepaalde routepunten van de start naar de finish te lopen. Deze loop is zowel fysiek als mentaal uitdagend, want wat telt is de kortste looptijd. Wie hard loopt, maar een langere route uitstippelt, komt niet als winnaar uit de bus. Ook voor hobby-lopers is het natuurlijk een bijzondere uitdaging zelf de weg te vinden door bossen, langs rivieren en over bergen.

Smartphone

logo_paysafecard
Voor de oriënteringslopen is je smartphone je beste vriend: met GPS en de juiste route-informatie kun je je koers bepalen. Daarnaast kun je verschillende apps gebruiken om je trainingsprogramma te analyseren en je gelopen routes op te slaan. Voor de veilige en anonieme aanschaf van sportieve apps online zou je gebruik kunnen maken van de paysafecard. Heb je je uitrusting compleet (loopschoenen, regen- en windafstotende kleding, GPS, smartphone en proviand voor onderweg), dan staat niets je meer in de weg en kan jouw ontdekkingstocht door de ongerepte Tsjechische natuur beginnnen.

Interessant bericht? Meld je aan op de RSS feed om op de hoogte te blijven van nieuwe berichten. Je kunt mij ook volgen op Twitter.

1 reactie »

  1. Hallo from 15 till 17 August I am in praag city can you tell me Nice run places that I must see? Thank you very mutch greetz marjo

    Comment by Marjo negerman — 10 augustus 2017 @ 07:55

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment