Natuurlijk Tsjechie

Vakantie naar Tsjechie bij Tsjechoreizen.nl

Boekingstip!

Tsjechoreizen is al jaren hét reisbureau met reizen naar Tsjechie. Bekijk het complete reisaanbod op Tsjechoreizen.nl.

Bekijk de prachtige foto's van Tsjechie
home » nieuws

Green Valley Park

Auteur: admin

maart 17 th

0

In de regio Kladské Pomezi, net onder de Poolse grens en iets ten oosten van het Reuzengebergte, ligt het Green Valley Park midden tussen prachtige natuurreservaten. Enkele van deze natuurreservaten en steden nabij het Green Valley Park zullen hieronder beschreven worden.

Adršpasšsko-teplické

De rotsen van Adršpasšsko-teplické is een natuurgebied van zandstenen welke door de eeuwen heen zijn onstaan dooe erosie en verwering. Deze grillige rotstorens hebben mooie namen zoals de Geliefden en hun kus, Suikerbrood en IJsbeer. U kunt er rotsen beklimmen in volledige uitrusting, tal van wandelroutes volgen of een rondvaart maken op het Adršpach meer, een meer dat diep tussen de rotsen ligt.

Broumovské stěny

broumov
Natuurreservaat Broumovské stěny biedt vele betoverende plekjes, welke via wandelpaden te bezoeken zijn. Hvězda (Ster) is het drukstbezochte uitkijkpunt in dit gebied, met een barokke kapel en restaurant. U vindt hier ook fiets- en mountainbikeroutes.

 

Het Reuzengebergte (Krkonoše)

pecpod
Het Reuzengebergte (Krkonoše) is bekend om zijn vele skioorden en vakantieplaatsen. Een aanrader is het dorpje Pec pod Snezkou, in het dal van de Upa. Een goed uitgangspunt is om de hoogste top Sněžka (1602 meter) van het Reuzengebergte te bereiken. In Pec pod Snezkou is tevens een museum, waar de bezoeker alles te weten kan komen over de geschiedenis, flora en fauna van het Reuzengebergte. Spindleruv Mlyn is vooral bekend als bron van de Elbe. De wandeling naar deze bron is ongeveer 5 km en geweldig mooi.

Stárkov

In de 13e eeuw is het vriendelijke stadje Stárkov ontstaan. U kunt hier gaan kijken naar het marktplein met zijn eeuwenoude put, het raadhuis uit 1854 en het slot met kasteeltuinen. Verder vindt u een oud kerkje aan een bijzondere kruisweg, welke ook het bezoeken waard is.

Náchod

nachod
Náchod is met zijn 22.000 inwoners een levendige stad. Bovenop de heuvel staat een kasteel met een beeldengalerij, museum en goedverzorgde kasteeltuinen. Midden op het plein van Náchod staat de Laurenskerk, van gotische origine maar in de 16e eeuw in renaissancestijl verbouwd. Voor de kerk staat een opvallende Drie-eenheidszuil uit 1695. Andere bezienswaardigheden zijn de stadsschouwburg, Hotel Beránek (1914, jugendstil) en het voormalig stadhuis uit 1637. Ook kan men in Náchod een Tsjechische bierbrouwerij bezoeken.

Broumov

Op de rand met Polen, wat verstopt achter de heuvels, ligt het prachtige stadje Broumov. Het is vooral bekend om zijn imposante klooster dat in de periode 1420-1450 is gebouwd. In Broumov is tevens de oudste houten kerk van Tsjechië te vinden. Deze Mariakerk dateert uit de 12e eeuw en is nog steeds in gebruik.

Interessant bericht? Meld je aan op de RSS feed om op de hoogte te blijven van nieuwe berichten. Je kunt mij ook volgen op Twitter.

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment