Natuurlijk Tsjechie

Vakantie naar Tsjechie bij Tsjechoreizen.nl

Boekingstip!

Tsjechoreizen is al jaren hét reisbureau met reizen naar Tsjechie. Bekijk het complete reisaanbod op Tsjechoreizen.nl.

Bekijk de prachtige foto's van Tsjechie
home » nieuws

Autolichten aan overdag verplicht in Tsjechie

Auteur: andry

juli 12 th

2

Auto(dim)lichten aan overdag is in Tsjechie verplicht. Zowel binnen-als buiten de bebouwde kom. Heb je – per ongeluk – vergeten om bij het wegrijden je autolichten aan te doen dan ben je een gemakkelijke prooi voor de veelvuldig controlerende Tsjechische politie. De overtreding kost je 500 czk, toch 20 euro, die je gelijk moet afrekenen. Je krijgt – als je daarom vraagt – ook een betalingsbewijs. Vergeet ook niet om je rijbewijs, autopapieren én paspoort bij je te hebben als je met de auto een ritje gaat maken. Op vakantie ben je misschien net iets meer geneigd om dat te vergeten dan thuis. Dat gaat je dan nog eens 500 czk kosten. Zonde van het geld, daar kun je heel wat lekkere Budweisertjes (de echte uit Budejovice) of Pilsner Urquells (uit Plzen) van kopen. Zo’n biertje kost in Tsjechie overigens nog steeds ‘drie keer niks’. Een glas van 33 cl kost meestal rond de 20 czk (ca.80 cent) en een halve liter 30 czk (ca.1,20).

Proost.


Interessant bericht? Meld je aan op de RSS feed om op de hoogte te blijven van nieuwe berichten. Je kunt mij ook volgen op Twitter.

2 Comments »

  1. […] voor krijgen. Ook dien je als automobilist zowel overdag als ’s avonds verplicht je je autolichten aan te […]

    Pingback by Natuurlijk met de auto naar Tsjechie Natuurlijk Tsjechie — 6 december 2013 @ 17:39

  2. […] een aantal verkeersregels die in Nederland niet als vanzelfsprekend zijn. Eerder schreven we al dat autolichten overdag verplicht zijn in Tsjechië. Verder moet je in het geval van een file altijd zoveel mogelijk naar links of rechts rijden. Dit […]

    Pingback by Met de auto naar Tsjechië | Natuurlijk Tsjechie — 25 augustus 2015 @ 09:49

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment